Kovácsovics Fruzsina

Kovácsovics Fruzsina „Elfeledett Mézescsók” c. gyermekműsora
Interaktív koncert gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek

Kovácsovics Fruzsina a 2007-es Csillag születik döntőse volt, mindig mosolygott, a műsorkészítők el is nevezték Mosolylánynak. A műsor után fiatal felnőtteknek énekelt, első lemeze Fonogram-díjas lett.
Fruzsi évek óta óvodapedagógusnak tanul, élete fontos szereplői a gyerekek, jól megértik egymás nyelvét. Mindez új korszakot nyitott a zenéjében is: 2012 júniusára gyereklemezt készített, amelyet gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szán. Az igényes dalszövegek részben kortárs költők – Lackfi János és Szalóczi Dani- művei, részben Fruzsi “varázstollából” törtek elő.
A lemezanyag összeállítása során Fruzsi arra törekedett, hogy a dalok zeneileg is igényesek legyenek A  “gyökereket és szárnyakat” pedagógia elvét követve egyes dalok a magyar népzenei gyökerekből merítenek, mások multikulturális (folk, country stb.) zenei motívumokra építenek.
Koncertjein Fruzsi egy derűs, némi ismeretterjesztéssel átszőtt, interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a felnőtteket  — “rákapcsolódni” az apró örömforrásokra, jól érezni magunkat és közben gyerekszemmel szemlélni a világot. A nézőtér játszótérré változik, van együtt mondókázás, együtt éneklés, Fruzsi megtanítja a pingvintácot, sőt azt is, hogy mi mindenre jó a Hepperedeppe-heppendre varázsige…

Videó:

 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Gyerek műsorok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.