Katáng Együttes

A Katáng zenekar 2005-ben, Vácon alakult azzal a céllal, hogy új, sajátos hangzásvilággal szólítsa meg a gyerekeket. Ez, a “katángos” zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi. A hangulat megteremtésében központi szerepet játszik a kelta hárfa állandó jelenléte.

A zenekar kiemelten fontosnak tartja a gyerekközönség animálását, bevonását a zenélésbe, a belső képek fejlesztését a zene által. Ezáltal a gyerek alkotóként vesz részt a koncerteken, a zenét beépíti magába s nem “csak” kívülállóként hallgatja. Ennek köszönhetően minden egyes koncert új kalandot jelenthet számára.

“Az Üveghegyen túl…”

A Katáng Zenekar “Az Üveghegyen túl” című műsora kalandozás a mesék földjén megzenésített versek segítségével. Az úton a vándorok találkoznak a hétfejű sárkánnyal, tündérrel, óriással, a világszép királykisasszonnyal és még sok mesebeli teremtménnyel.

Bensőséges hangulatú dalaikhoz a magyar irodalom jeles költőit (Horgas Béla, Kányádi Sándor, Varga Imre, Gazdag Erzsi, Verseghy Erzsébet, Kiss Dénes, Takács Zsuzsa) hívják segítségül.
Az előadás létrejöttében fontos szerepet szánnak a résztvevő közönségnek.
Igény szerint az előadást mese-táncház zárja, ahol skót táncokat tanulhatnak a gyerekek mesés köntösben.

A műsor nagy sikerrel szerepelt többek között a Merlin Színházban, a Művészetek Palotájában, a Petőfi Csarnokban, a Budapest Fringe Fesztiválon, az IBS Színpadon, a Zempléni Fesztiválon, a Vidor Fesztiválon, különdíjjal jutalmazták 2006-ban a Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztiválon.
Az előadás zenei anyagából 2008-ban jelent meg hangzóanyag a Kossuth – Mojzer Kiadó gondozásában.

Műsoridő: 50 perc
Célcsoport: óvodás korosztály

“Hétmadár”

Mit tehet a mesebeli legény, ha űzi, hajtja belülről valami, hogy a fényes madarak nyomára bukkanjon? Mi mást: útnak indul, világgá megy. Megtapasztal jót, s rosszat. Találkozik emberekkel, helyzetekkel, s mire a boldog vég beteljesedik bölcsebb is lesz egy kicsit.
Magyar népmesei motívumok alapján, megzenésített gyerekversekből (Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Gál Sándor, Bartalis János, Dénes György), találós kérdésekből, hangulatfestő dallamokból szövődött az előadás.

Az előadásban közreműködik Csernik Szende székely mesemondó.

Műsoridő: 60 perc
Célcsoport: kisiskolás korosztály

Katáng-játszó

Katáng-dalokból összeállított, hangszerbemutatóval színesített, nem koncert jellegű, interaktív játszóház.

Betlehem

Karácsonyi témájú, megzenésített versekből (József Attila, Horgas Béla, Dsida jenő stb.) összeállított műsor.

A zenekar tagjai:

Chilton Flóra – kelta hárfa,
Farkas Péter- ének, gitár
Kas Bence – ének, dobok,
Szabó Antal – bőgő, tuba,
Kaczúr Csilla – ének, harmonika, ír furulyák


 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Gyerek műsorok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.