Gyermek kézművesfoglalkozások

Gyermek-kézműves foglalkozások

Gyöngyözés:  Gyöngyfűzés gyöngyvirág, gyöngyfigurák és formák, valamint igény szerint gyöngyszövés

Batikolás: Vállkendő, vagy sál készítése, batik technikával. Körülbelül méteres géz darab, ami még a gyerekek számára kezelhető, ez a helyszínen, csomózás, elkötés után textil festékbe kerül. Az anyag textúrájából adódóan igen könnyen szárad. A gyerekek és az anyukák nagy örömére.

Homokkép: Színes karton alapra, aminek a formáját a gyerekek határozzák meg készíthető kerek mandala (kisebb gyerekeknek.) A színes homokkal meseszép képek varázsolhatók az alapra.

Üvegfestés: Az üvegecske kicsit nehezebben festhető, de gyönyörű ajándék, akár töltve van, akár nem . Egyéb ötletek is szárnyra kapnak ilyenkor,mindenki alkot kedve szerint.

Tölcsérbáb: Nevét onnan kapta, hogy a baba, ami egy pálcával  mozgatható, egy tölcsérformába rejthető el. A baba fagolyó, fonalak és anyagok felhasználásával készül el. Nagyon látványos és igen népszerű játék.

Selyemfestés: Ahogy a nevében is rejlik, egy speciális keret segítségével, selymet feszítünk ki, és kétfázisos festés technikával alkotunk. Először a kontúrozást végezzük,(selyemkontúr tubussal) ezután pedig a keret kitöltése következik, szivárványszínű selyemfestékkel.

Nemezelés: Ékszerek a nagyokkal, a kisgyerekekkel megunhatatlan labdakészítés

Erdő makett készítés: A gyerekek nagy kedvence, fa alapra növényeket és ágakat ragasztanak, és így meseszép erdőt varázsolnak.

A fentieken kívül számos kézműves foglalkozást tudunk biztosítani! Legyen szó bármilyen tematikus vagy egyszerű rendezvényről!

 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Gyerek műsorok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.