Figura Ede

Figura Ede; 1963-ban született, 15 évet dolgozott az oktatásban óvóbácsiként, tanítóként, iskolaigazgatóként, drámapedegógusként.

Irodalmi műsorai a zene és a költészet iránti szeretetéből, valamint a pedagógus hivatás gyakorlása alatt szerzett tapasztalataiból születtek.

Gyermekeink anyanyelvi nevelésében, szépérzékének fejlesztésében, kulturális örökségünk átadásában nagy szerepe van a versnek.
Napjaink líraellenes közégében az énekelt vers könnyebben jut el a minden jóra fogékony gyermek belső világához.
Műsoraiban ismert magyar költők megzenésített versei segítségével, a gyerekekkel közösen –mindig az adott korosztály, szintjén, a gyermeki lélekhez közelálló dolgokról:
a természetről, állatokról, növényekről, irigységről, félelemről, játékról, nagyotmondásról, a kicsiket körülvevő folyamatosan bővülő világról énekelünk, játszunk, beszélgetünk. A dalokat – a problémát tompító vagy kifigurázó, humoros szöveg köti össze.
Zenés irodalmi foglalkozásaim valamelyikét láthatta már a Dél-Dunántúl szinte minden óvodása, iskolása.

Ajánljuk műsorait az óvodák, iskolák mindennapjainak, valamint jeles dátumok (farsang, Húsvét, gyereknap, Mikulás, Karácsony… stb.)  színesebbé tételére vagy egyszerűen „csak” egy rendhagyó zenés irodalmi foglalkozásként.
Az énekelt versek élő előadásban – a gépi zenét mellőzve akusztikus gitár kíséretében szólalnak meg. A műsor folyamán a gyerekek a cselekmény aktív szereplőivé válnak, ily módon játszva gyarapíthatják irodalmi tudásukat, gazdagíthatják zenei élményüket.
A műsorok időtartama igény szerint alakítható 30-45-60 perc.

 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Gyerek műsorok and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.