Apacuka Zenekar

Pálfi Kriszta – ének
Pálfi Viktor – gitár
Válóczy Balázs (Rénszarvas Bali) – ütőhangszerek
Veres Péter (Cowboy Peti) – basszusgitár
Papp Kicsi Liza (állandó vendégzenész) – vokál, szájharmonika, fuvola, furulya
Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja, tagsága hazai undergroundnak számító együttesekből állt össze (Superstarsky, ex-Malacka és a tahó, Budapest Riddim Band, Holdudvar, Gravefruit Sound).
Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben eladott dalok hallhatóak amelyek többek között megtalálhatóak a Színes világ című nagylemezen. A színesen hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig. A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus, szinte és magávalragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.
Üzenetük:
„Úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk gyermekeink zenei és esztétikai ízlésformálásáért. Igényes muzsikát és meghatározó zenés-színpadi élményt szeretnénk nyújtani a jövő nemzedékének. Fontosnak tartjuk, hogy általunk a felnövekvő generáció minél több zenei stílust megismerjen.
Arra törekszünk, hogy minden korosztály szívesen hallgassa a lemezeinket, és koncertjeinken senki ne unatkozzon!”

Kezdetek
Kriszta az énekesnő pedagógiai és zenei tanulmányait kihasználva és ötvözve álmodta meg a zenés színpadi produkciót. A kezdetben gitárra írt énekelt versek hamarosan üthangszeres kíséretet is kaptak, ami lendületesebbé és színpadképesebbé varázsolta a dalokat és az eladásokat.
A magyar irodalom gyöngyszemei mellett egyre több saját vers megzenésítésére került sor, amelyeket a különböz zenei stílusok keveredése izgalmassá és különlegessé tett a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt. 2006-ban megjelent promóciós lemezünk Meseerdő címmel, ami rendkívül népszerű volt mind a szakma mind a közönség köreiben.
Az újabb zenésszel és hangszerrel (basszusgitárral) bővült együttes egyre lelkesebben és színesebben zenélt együtt, és ennek köszönheten mára a négytagú zenekar profi, de gyermek centrikus előadásain vehetnek részt az érdeklődők.

 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Gyerek műsorok and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.